Természetes és hatékony

Legnagyobb, hiteles d-mannóz tapasztalatgyűjtemény. "Viszlát felfázás" hírlevélsorozat. Ajánlott webáruház.

Kedves Látogató!

Sajnos kevesen tudnak arról, hogy a d-mannóz hatékonyan segíthet az E.coli okozta húgyúti fertőzések kezelésében, sok esetben kiváltva az antibiotikum kúra szükségességét. (Lásd: d-mannóz tapasztalatok)

A húgyúti fertőzés nem játék, kezeletlenül komoly problémákhoz vezethet. Gyógymódja az orvostudomány szerint egy min. 3 napos, de akár több hetes, hónapos antibiotikum kúra, ami persze nem garantálja, hogy a fertőzés nem fog visszatérni.

Ha annak idején lett volna kéznél nekünk d-mannóz, egyéves kislányunknak talán nem kellett volna egy két hetes kórházi kezelést, és egy húgyúti katéteres vizsgálatot átélnie. (Lásd: történetünk)

Mi nagy árat fizettünk a leckéért, Önnek már nem lesz szüksége. Ezeken az oldalakon minden szükséges információt megtalál.

D-mannóz egy egyszerű cukorfajta, mely gyorsan kiürül az emberi szervezetből a vizelettel. Hatékonyan segít az E.coli okozta gyakori felfázások, húgyúti fertőzések kezelésében. Az RTL Klub Napidoktor műsora Dr. Tahy András szülész-nőgyógyászt látta vendégül.

Felfázás ("hólyaghurut, húgyúti fertőzés, cystitis")

A felfázásokat, vagy ahogy a szaknyelv nevezi: a húgyúti fertőzést, baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium. Sok nő és kisgyermek életét keseríti meg a makacsul visszatérő felfázás, ezért jó tudni, hogy e kellemetlen probléma kezelésére is van természetes megoldás.

Mióta szedem, nem újult ki a hólyaghurutom.

Felfázás előfordulási gyakorisága

A gyermekkori fertőzések között a légúti, az emésztőrendszeri betegségek után a harmadik helyen állnak a felfázások. Csecsemőkorban a húgyúti fertőzések gyakoribbak a fiúknál, mivel a veleszületett húgyúti apparátust érintő fejlődési rendellenességek náluk sűrűbben fordulnak elő, mint a lányoknál. Az első életév után már fordított a helyzet, mert rossz higiéniás viszonyok esetén a hüvelybemenetbe került szennyeződésből (pl. székletből) könnyebben terjed felfelé a fertőzés a rövidebb női húgycsövön.

Felnőtt korban a húgyúti fertőzés lényegesen ritkább. Férfiaknál 40 éves kor felett emelkedik az előfordulása, ami összefügg a prosztata megnagyobbodásával járó problémákkal. A nőknél a kor előrehaladtával egyenletesen nő a fertőződésre való hajlam. Egyes vizsgálatok szerint kapcsolat van a felfázások gyakorisága, a szexuális aktivitás és a szülések száma között. A nők mintegy 11%-a kap valamilyen felfázást évente.

A felfázás kialakulása

A vesék által kiválasztott vizelet egészséges egyénben gyakorlatilag a húgycső legvégső szakaszáig steril. A húgyutakat a baktériumok leggyakrabban alulról felfelé terjedve fertőzik meg, de ritkán az is előfordul, hogy a vérben keringő baktérium a vesébe kerülve okozzon gyulladást. A gáttájékon vagy a hüvely környékén elhelyezkedő bélflórából származó baktériumok felfelé haladva, a húgycsövön át érik el a hólyagot, a húgyvezetéket és a vesemedencét.

Korábban hólyaghurutról (cystitis) illetve vesemedence gyulladásról (pyelonephritis), ehelyett ma inkább az alsó és felső húgyúti fertőzés felosztást használjuk.

Külön kell említeni a nemi életet kezdő ifjú hölgyek aktusok során szerzett hólyaggyulladását, az úgynevezett mézeshetek hólyaghurutot, mely az aktív sexuális élet következtében alakul ki. Tanulmányok szerint az apácáknál 10-15 -ször kevesebbszer fordul elő a hólyaghurut, mint a normál populációban.

A felfázás tünetei

A felfázás (vagy ahogy a szaknyelv nevezi: alsó húgyúti fertőzés, cystitis) jellemző tünetei a következők:

 • fájdalmas, nehézkes, időnként csípő vizelés
 • égető érzés vizelés után
 • gyakori vizelési inger (tenezmus)
 • kis mennyiségű, gyakori vizeletürítés
 • hólyagtáji fájdalom,
 • alhasi diszkomfort
 • erősebb, kellemetlen szagú vizelet
 • komolyabb esetekben gennyes, véres vizelet

Gyermekkorban hőemelkedés is előfordulhat egyéb enyhe általános tünetek, bágyadtság, étvágytalanság mellett. A kisebb gyermekek, csecsemők természetesen nem tudják a panaszaikat megfogalmazni, náluk a nyűgösség, a vizelet normálistól eltérő színe, illetve erősebb, kellemetlenebb szaga lehet a felfázás jele. Sokszor - nagyobbaknál is - a szemmel láthatóan véres vizelet az egyetlen tünet.

D-mannóz

D-mannóz egy egyszerű, természetben is előforduló cukor.

D-mannóz egy természetben előforduló egyszerű, glükóz molekulával rokon cukormolekula. Azonban a glükózzal ellentétben a d-mannóz csak elenyésző mennyiségben szívódik fel a szervezetünkben, a legnagyobb része kiürül a vizelettel.

D-glükóz D-mannóz
D-glükóz D-mannóz

Gyakori felfázás kezelése d-mannózzal

Escherichia coli baktériumokA E.coli baktérium okozza a felfázások mintegy 80-90 százalékát. Az E.coli baktérium hozzátartozik az emberi bélrendszer nomális bélflórájához, de még ez a normális E.coli sem szabadna, hogy a húgyhólyagban vagy a húgyutakban tartózkodjon. Ezeken a területeken osztódva és sokszorozódva, nemkívánatos gyulladásokat okozhat.

Az E.coli „sejtfala” apró ujjszerű kitüremkedésekkel van teli. Ezeknek a kitüremkedéseknek csúcsa összetett aminosav cukor molekulákból, úgynevezett lektinnekből áll. Az E.coli lektinek képesek hozzátapasztani a baktériumokat a húgyutak és a húgyhólyag belső falához, és ezért nem tudja kimosni a vizelet.

Azonban az E.coli szívesebben kapcsolódik a D-mannóz molekulához, egy olyan komplexet alkotva, ami kiürül a következő pisilésnél. Amikor nagy mennyiségű D-mannózt juttatunk a szervezetünkbe, az majdnem teljesen kiválasztódik a vesében a vizeletben, gyakorlatilag bevonva az ott jelenlévő E.coli baktériumokat, így azok már nem tudnak tovább tapadni a húgyutak ill húgyhólyag belső falára. Ennek köszönhetően az E.coli szó szerint kimosódik a szervezetünkből normális vizeléssel!

D-mannóz kontra antibiotikumok

Miért jobb, ha d-mannózzal mossuk ki az E.colikat a szervezetünkből, és nem antibiotikumokkal öljük meg őket?

Amikor antibiotikumokat szedünk, az megöli a baktériumokat, de úgyanakkor kiírtja a „hasznos” baktériumokat is. Hosszan tartó és gyakori antibiotikum használat komoly zavart okozhat a szervezet bélflórájában és néha komoly egészségkárosító hatása van különösen az immunrendszer működésére. (Úgy tartják, hogy az elmúlt években felbukkanó „gyilkos E.coli” olyan mutáns, amit állatok antibiotikumokkal történő hosszan tartó etetése okozott.)

A d-mannóz nem öli meg sem a hasznos, sem a káros baktériumokat. Mindössze abban segít, hogy eltávolítja az E.coli-t a húgyutakból. Míg az antibiotikumos kezelés jelentősen megváltoztatja a az egészséges működéshez szükséges bélflóra működését, a D-mannóz azáltal távolítja el a „rossz" baktériumokat (igazából jó baktériumok, csak rossz helyen), hogy hozzájuk tapad, és így azok kiürülhetnek. A d-mannóz már az emésztőrendszer felső részében felszívódik, így a normálisan csak a vastagbélben található hasznos baktériumokra nincs hatással.

A d-mannóz előnyei:

Now D-mannose

 • Nincsennek mellékhatások
 • Természetben is előfordul
 • Nem írtja ki a hasznos baktériumokat
 • Nem avatkozik bele a szervezet normális működésébe
 • Nem befolyásolja a vércukor szabályozást
 • Kisgyerekek is szedhetik
 • Hypoallergén:nem okoz allergén reakciókat
 • Néhány nap után biztonságosan abbahagyható
 • Élesztő mentes
 • Hosszan tartó és megelőző kezelésre is kiváló
 • Nem kell, hogy orvos írja fel
 • Nincs rossz íze
"Viszlát felfázás!"
5 részes email sorozat (ingyenes)
Tények, tévhitek, tippek és trükkök
*
*

Az itt megadott adatokat senkinek nem adjuk ki. Mi sem szeretjük a spam-et! A Viszlát felfázás listáról egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Adatkezelési tájékoztató